lauantai 27. toukokuuta 2017

Pikkupojan nurkkauksen uusi mattoPienen poikasemme nurkkaus on ollut vailla mattoa jo kauan. Tila on pieni, joten kysymykseen eivät ole tulleet suuret matot, vaikka monia kauniita sellaisia on vastaan tullutkin. 
Niinpä ilahduin valtavasti, kun sain kevättalvella kauniita käsintehtyjä mattoja valmistavalta Sukhimatoilta yhteydenoton, jossa he ehdottivat blogiyhteistyötä.

 Aivan erityisesti ihastuin Sukhimattojen ideologiaan, joka on ihanan lämminhenkinen: 
"Toivomme pystyvämme tarjoamaan vaihtoehdon massatuotannolle eli valmistamaan kauniita mattoja, jotka tulevat suoraan käsityöläisiltä ja joille puolestaan tarjoamme mahdollisuuden työskennellä kotona joustavasti muun elinkeinon ohella." 

Sukhimatot ovat oikeita hyvänmielen mattoja!  


Sukhimattojen valikoimaa selatessani ihastuin kahteen erilaiseen mattotyyppiin, marokkolaisiin Beni Ouarain- mattoihin sekä nepalilaisiin huopapallomattoihin. Molemmat ovat vaaleita, pehmeitä ja kauniita. Juuri sellaisia, jotka sopivat skandinaaviseen tyyliin paremmin kuin hyvin.

Olin jo aiemmin etsinyt tähän nurkkaukseen pyöreää mattoa, joten kun näin suloiset, yksittäisistä huopapalloista kootut matot Sukhimattojen valikoimassa, valintani oli sillä selvä: juuri tuollainen sopisi pikkupojan sängyn ja pöydän väliin jäävään tilaan ja toisi sekä pyöreällä muodollaan että villan pehmeydellään tilaan omaa ihanaa tunnelmaansa ja lämpöä jalkojen alle.

Pitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin kauniin harmaaseen Aspru-mattoon,
sillä ajattelin sen sopivan hyvin nurkkauksen värimaailmaan.
Niinpä matto laitettiin tilaukseen ja minä jäin odottelemaan mattoa saapuvaksi. 
Mattoa odotellessani tutustuin Sukhimattojen sivuihin ja ideologiaan lähemmin ja kirjoittelin siitä innostuneena yhteistyöpostaukseni asian tiimoilta. :)Kun sitten sain sähköpostiini vahvistuksen, että matto on saatu valmiiksi ja lähetetty kaukaa Nepalista kohti koti-Suomea, samaisessa sähköpostissa oli tervehdys myös maton valmistajalta, naiselta nimeltä Rita Sharma. Mukana oli myös hänen hymyilevä kuvansa. 
Miten sydäntälämmittävää olikaan saada tietää, kuka maton on juuri meille ilolla ja ammattitaidolla valmistanut!


Täytyy kyllä sanoa, että nyt kun matto on ehtinyt olla jo jonkin aikaa käytössä, se vastaa odotuksiani aivan täydellisesti. Pysyy liukkaallakin lattialla ihmeen hyvin paikoillaan, on yllättävän kevyt, vaikka villaa onkin, helppo puhdistaa ja mikä ihaninta, on aivan ihastuttavan pehmeä jalkojen alla.
Matto sopii paikalleen paremmin kuin hyvin. Siihen tykästyi myös sen jokapäiväinen käyttäjä, pieni poikasemme, jonka söpö hyppivä pupunen pääsi näiden kuvien päätähdeksi.
💙Jos kiinnostuit matoista enemmän, käyhän tutustumassa Sukhimattoihin heidän sivuillaan. 
Matot tilataan suoraa tekijältä, eikä varastoja tai ylimääräisiä välikäsiä tarvita. Näin saadaan alusta loppuun saakka käsityönä valmistetuille matoille hintakin ystävällisemmäksi ostajalle.

Suuret kiitokset vielä Sukhimatoille inspiroivasta ja ihanasta yhteistyöstä sekä Ritalle taidokkaasti tehdystä matosta!

-Kaaru-

-Yhteistyössä Sukhimatot-


16 kommenttia:

 1. Onpa sievä nurkkaus pienellä pojallanne! Matto sointuu tuohon puusängyn väriin kivasti ja muutenkin nurkkauksen sisustukseen. Tuota pupua luulin oikeaksi, niin on aidon näköinen! Täytyypä tutustua noihin mattoihin paremmin. Vaikuttaisivat kestäviltä ja kauniilta. Kiitos vinkistä! Mukavaa illan jatkoa sinulle. 😊
  -SK-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, SK! Pupu tarttui mukaan eräältä syksyiseltä kirpparikierrokselta. Se on kullä varsin aidon oloinen!

   Mattoja on moneen lähtöön, joten niistä varmasti löytyy jokaiseen kotiin sopivanlainen. 😊 Ne hivelevät esteetikon silmää ja ovat aitoa käsityötä 💛

   Poista
 2. Pojallanne on kyllä mitä suloisin oma nurkkaus. Toivottavasti matosta on iloa pitkään, vaikka yksi huono puoli siinä kyllä on: sillä eivät autot kulje kovin lennokkaasti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milla, kiitos tästä kaikesta vielä tätäkin kautta sekä kauniista sanoistasi 💛 Ja mitä autoihin ja mattoon tulee, mattohan lisää vaan sopivasti haastetta ja kuoppaista tietä autoleikkeihin 😉

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu! On tuota nurkkaa pitkään ja hartaudella sisustettukin. Vielä uupuu valaisimet niin katosta kuin lipaston päältä, mutta ei kaikkea kerralla 😉

   Poista
 4. Varmasti aivan ihanan tuntuinen jalan alla tuommonen villainen pompulamatto. Muutenkin niin kauniin harmoninen soppi pienellä pojalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on kyllä juuri niin ihana kuin kuvasta voi aistia -lämmin, pehmoinen ja jalkapohjien tuntoaistia suloisesti hivelevä💛 Kiitos, Pikku Akka!

   Poista
 5. Onpa suloinen matto ja varmasti on suloinen poikanenkin! Tekis mieli samanlainen,kurkkasinkin mattomon sivuille. Käsityötä💛T.Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo käsityöläisyys näiden mattojen taustalla sai minunkin sydämeni läikähtämään 💛 Käsityötä, joka on niin katoavaa kauneutta jo. Sitä arvostan suuresti! Ajattelen, että käsityönä tehdystä on varaa maksaa vähän enemmän kuin tehdastuotantona tehdystä. Ja ovathan nuo matot myös luonnonmukaisista materiaaleista pitkälle valmistettu.

   Pieni poikasemme, syksyllä 3-vuotias, viihtyy nurkassaan mainiosti ja on yhtä suloinen pellavapää kuin Astrid Lindgrenin satujen lapset. 😊 Meidän vauva 💛

   Poista
 6. Niin kaunista kaikki! 😍 Sinulla on kyllä silmää kauneudelle, Kaaru. Olipa mukava kurkata kuvien kautta poikanne somaan omaan nurkkaukseen.

  Matto on varmasti kaikinpuolin ihana. Olen nähnytkin niitä joissakin toisissakin blogeissa ja laittanut mietintään. Sellainen halkaisijaltaan kaksi- tai kolmemetrinen huopapallomatto olisi aivan huikea olkkarissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos, sinä blogini lukija! Tässähän ihan häkeltyy kaikista kauniista sanoistasi. 😊

   Minä arvostan sukhimattojen ideologiaa valtavasti. Ja kun matot ovat käsityötä, ne ovat jokainen omanlaisia yksilöitään. Täysin samanlaista ei tule taatusti vastaan! Sellainen suuren suuri pyöreä matto olisi kyllä ihana! 😍

   Poista
 7. Aika ihanaa, että tekijä lähettää tervehdyksensä. Tuntuu niin henkilökohtaiselta. Hyvä valinta, kaunis matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, tervehdys oli ihan parasta tässä ja siksi näistä "mattokaupoista" jäikin niin hyvä mieli. Tuli vahva tunne siitä, että matto oli juuri minulle käsityönä ajatuksella ja rakkaudella valmistettu. 💛 Harmaa on ajaton värivalinta, joka sopii moniin eri sävyihin mukavasti. 😊

   Poista
 8. Ihana matto, houkutteleva huone! <3
  Ja mukava, kun maton tekijästäkin tuli tietoa. Ei ole ns. massatuotantoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisu! Nurkkaus on ollut pienen mieleen - hän otti sen heti omakseen. 😊

   Minustakin tervehdys matontekijältä oli sydäntä lämmittävä. Jotenkin ihanan henkilökohtaista! 😍

   Poista