keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Herkullinen jauhelihapiirakka




Leivoin tässä yhtenä päivänä pitkästä aikaa tuota taivaallisen hyvää jauhelihapiirakkaa. Tein koko ison uunipellillisen, jotta sitä riittää pakasteeseenkin laitettavaksi. Ohjeen olen koonnut eri lähteistä ja todennut oikein toimivaksi. Samainen ohje toimii myös kinkku- tai lohitäytteellekin. Ohje piirakkaan tässä:

Jauhelihapiirakka:

Pohja:
  • 250g pehmeää huoneenlämpöistä voita
  • 6 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • ripaus suolaa
Nypi huoneenlämmössä pehmennyt voi, jauhot ja suola keskenään sekaisin. Lisää sen jälkeen vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin pohjalle ja reunoille n.0,5 cm paksuiseksi tasaiseksi levyksi.

Täyte:
  • 400-500g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl jauhelihamaustetta
  • 1 sipuli 
  • 1 paprika
  • 250g kirsikkatomaatteja
  • n.1-2 dl juustoraastetta
Ruskista jauheliha yhdessä sipulin kera ja lisää joukkoon jauhelihamauste. Kuutioi paprika ja leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi. Levitä jauheliha, paprikakuutiot, tomaattisiivut sekä juustoraaste tasaisesti piirakkapohjan päälle.

Päällinen:
  • 3 prk kermaviiliä 
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl mustapippurijauhetta
  • 1 tl suolaa 
Sekoita ainekset keskenään ja levitä tasaisesti piirakan päälle. Paista 175 asteessa n.45 minuuttia. 

Tämä ohje riittää siis 2 pyöreään piirakkaan tai yhteen isoon uunipellilliseen :)

-Kaaru-

3 kommenttia:

  1. Heips ! Ihastuttava blogi ! Täytyy tulla oikein ajan kanssa tiirailemaan. Jäin lukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukava että tykkäsit! Uudet lukijat piristävät aina :) tervetuloa!

      Poista
  2. Ai että, sain maistaa eilen, tekijäkin paljastui... niin hyvää! Ja mukava oli iltakin :)

    VastaaPoista